Polityka prywatności i ochrona danych

• utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu
    • tworzenie statystyk
    • dostosowanie zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika

DBAMY O DANE OSOBOWE

Nasza Polityka Ochrony Danych Osobowych określa zasady wykorzystania i przechowywania danych. Polityka Ochrony Danych Osobowych jest dostępna w siedzibie Fundacji oraz na stronie internetowej pod adresem www.fundacjabos.pl
Administratorem danych osobowych jest Fundacja Banku Ochrony Środowiska z siedzibą przy ul. Żelaznej 32, 00-832 Warszawa oraz prowadząca stronę internetową www.fundacjabos.pl.

Zbieramy następujące dane osobowe:

• imię i nazwisko,
  • adres poczty elektronicznej,
  • login i hasło osoby zgłaszającej dzikie wysypisko.

Dane przetwarzane są na podstawie art. 6 ust 1 pkt a oraz pkt b RODO, oraz uzasadnionego interesu realizowanego przez administratora danych (art 6 ust 1 pkt f RODO), w celu:

• zgłoszenia dzikiego  wysypiska,
  • kontaktu w sprawie ewentualnego uszczegółowienia lokalizacji wysypiska,
  • prowadzenia korespondencji dotyczącej procesu usuwania wysypiska.
Podanie danych jest dobrowolne. Nie podanie danych spowoduje brak możliwości wykonywania w/w czynności. Dane nie będą podlegały profilowaniu ani innym formom zautomatyzowanego przetwarzania.

Dane osobowe są przekazywane zewnętrznej firmie CORMO Sp. z o.o. ul. Prosta 68, 00-838 Warszawa - administrator systemu, przy czym podmiot ten przetwarza dane wyłącznie na wyraźne zlecenie Fundacji Banku Ochrony Środowiska. Ponadto, dane nie są udostępniane stronom trzecim, chyba że jest to wyraźnie wymagane przepisami prawa. Dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji projektu.

Zgłaszający ma prawo wycofać zgodę na przetwarzanie danych w dowolnym momencie (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 ust 1 pkt a RODO), prawo dostępu do danych, żądania ich sprostowania oraz przenoszenia danych. Ma także prawo do żądania usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych. W celu realizacji tych praw należy skontaktować się z Fundacją poprzez e-mail wysłany na adres: rodo@fundacjabos.pl lub wysyłając list na adres ul. Żelazna 32, 00-832 Warszawa.

W przypadku zastrzeżeń co do legalności przetwarzania danych Zgłaszający ma prawo do złożenia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.